Vyzkoušený recept na vepřové maso na smetaně, který patří mezi velice oblíbené recepty při přípravě vepřového masa.
40 minut, 2 porce
Ingredience
- 300 g vepřového masa (plec)
- olivový olej
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička mleté červené papriky
- sůl
- pepř
- 0,5 l zeleninového vývaru, nebo vody
- 200 ml smetany na vaření
Postup
Nejprve si připravíme marinádu promícháním oleje, prolisovaného česneku, mleté červené papriky, mletého pepře a soli. Očištěnou, opláchnutou vepřovou plec nakrájenou na plátky promícháme v marinádě, přikryjeme fólií a dáme přes noc marinovat do chladničky.
Rozehřejeme pánev s trochou oleje a krátce, cca 10 minut, osmahneme maso z obou stran.
Maso podlijeme vývarem, případně vodou, promícháme a povaříme cca 20 minut pod pokličkou, aby byla vepřová plec do měkka.
Na závěr zalijeme smetanou a povaříme zhruba 6 minut již bez pokličky. Smetanovou omáčku nemusíme zahušťovat, ale podle potřeby můžeme ještě chvíli povařit a nechat zredukovat množstvím vody.