Vaječná tlačenka

Vyzkoušený recept na klasickou vaječnou tlačenku s moravankou, nebo jinou sterilovanou zeleninou podle vlastního výběru.

40 minut, 4 porce

Ingredience

  • 8 vajec
  • 250 g šunkového salámu
  • 100 g tvrdého sýru
  • 1 sklenice sterilované moravanky (340 g)
  • 250 ml majonézy
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 1 sáček želatiny (20 g)

Postup

Vejce uvařená na tvrdo oloupeme a společně s šunkovým salámem a tvrdým sýrem nakrájíme na kostičky a dáme do mísy.

Přecedíme zeleninu a nálev si dáme zatím stranou. Pokud je nějaká zelenina větší, pokrájíme ji také na drobno a přidáme do mísy. Vše promícháme, přidáme majonézu a opět promícháme.

Nálev ze zeleniny smícháme společně s vývarem tak, abychom dohromady měli 0,5 l nálevu (podle potřeby dolijeme množství nálevu hovězím vývarem), ke kterému přidáme želatinu a přivedeme za stálého promíchávání k varu. Pak odstavíme, necháme zchladnout, aby byl nálev pouze teplý, a vmícháme ho do připravené směsi.

Takto připravenou směs nalijeme do formy na biskupský chlebíček vyložené potravinářskou fólií, nebo do půlkulaté, která se používá na srnčí hřbet.

Hotovou vaječnou tlačenku s moravankou necháme vychladit a ztuhnout v chladu nejlépe do druhého dne.

Líbí se vám "Vaječná tlačenka"?



Komentáře