Vyzkoušený recept na bramborový salát s ředkvičkami, které tento salát příjemně osvěží a s chutí si ho dáte klidně jen tak samotný.
30 minut, 4 porce
Ingredience
- 500 g nových brambor (varný typ A)
- 5 ředkviček
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce kečupu
- 3 lžíce majonézy (domácí)
- sůl
- pepř
- nasekaná petrželka
Postup
Nové brambory důkladně opláchneme, případně použijeme kartáček a uvaříme je v osolené vodě doměkka.
Okapané a trochu vychladlé brambory ještě za tepla nakrájíme na plátky a dáme do mísy.
Ředkvičky zbavíme listů, očistíme je, nakrájíme na půlkolečka a společně s nasekanou petrželí přidáme k bramborám. Vše lehce promícháme.
V misce si smícháme hořčici s kečupem, majonézou a hotovou zálivku přidáme do mísy. Vše důkladně, ale lehce promícháme a hotový bramborový salát dáme odpočívat do chladu alespoň na 2 hodiny.