Bramborový salát s ředkvičkami

Vyzkoušený recept na bramborový salát s ředkvičkami, které tento salát příjemně osvěží a s chutí si ho dáte klidně jen tak samotný.

30 minut, 4 porce

Ingredience

  • 500 g nových brambor (varný typ A)
  • 5 ředkviček
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce kečupu
  • 3 lžíce majonézy (domácí)
  • sůl
  • pepř
  • nasekaná petrželka

Postup

Nové brambory důkladně opláchneme, případně použijeme kartáček a uvaříme je v osolené vodě doměkka.

Okapané a trochu vychladlé brambory ještě za tepla nakrájíme na plátky a dáme do mísy.

Ředkvičky zbavíme listů, očistíme je, nakrájíme na půlkolečka a společně s nasekanou petrželí přidáme k bramborám. Vše lehce promícháme.

V misce si smícháme hořčici s kečupem, majonézou a hotovou zálivku přidáme do mísy. Vše důkladně, ale lehce promícháme a hotový bramborový salát dáme odpočívat do chladu alespoň na 2 hodiny.

Líbí se vám "Bramborový salát s ředkvičkami"?



Komentáře